Slip for smerter når du motionerer

Har du smerter i forbindelse med motion?

Vi ved alle, at motion er en vigtig del af at opnå et sundt og langt liv. Mange motionerer, fordi de kan lide det og kan lide at blive stærkere. Vi skal holde kroppen i gang og styrke den til at kunne klare dagligdagen og til at kunne bære os, når vi bliver gamle. Men det kan være svært at holde motionen ved lige, hvis man døjer med smerter efterfølgende. Mange af de typiske smerter, som mennesker oplever under eller efter motion er smerter i knæet ved løb, hovedpine eller ondt i lænden efter styrketræning eller ondt i nakken og skuldrene. Oplever du smerter i forbindelse med motion, så prøv akupunktur.

 

Hvad er akupunktur?

Akupunkturen har sit udspring i gamle kinesiske behandlingsformer men er nu velkendt over hele verden. Akupunktur er behandling med små nåle i muskler eller hud, som stimulerer nervesystemet og øger blodgennemstrømningen, og kan endda øge udskillelsen af smertedæmpende hormoner i kroppen. Akupunktur bruges typisk til smertetilstande som migræne eller hovedpine men også til smerter i muskler og led. Nålene stikkes ind i bestemte områder, som har forbindelse til smerternes udspring, og de er kun få millimeter eller centimeter inde i huden. Efter få behandlinger, typisk 4-6, oplever de fleste at deres smerter lindres.

 

Hvad kan akupunktur hjælpe mod?

Akupunktur kan hjælpe på mange områder, og har ofte en positiv effekt på kroppen. Døjer du med smerter efter motion, eller har du fået en skade efter træning ved et fald og for eksempel slået knæet, er akupunktur oplagt til at hjælpe behandlingen på vej efter akutte skader. Har din skade bygget sig op over længere tid, ofte en overbelastningsskade, kan du også søge akupunktur. Derudover er der også mange gængse sportsskader som har gavn af akupunktur, eksempelvis løberknæ, tennisalbue, akillesseneskader, skinnebensbetændelse eller springerknæ.