Pakkeliste til den fulde kanotur

Kanotur – hvad skal man have med?

 

En lækker og beroligende tur

Fuglene synger, skovene er grønne og blomstrer og solens stråler reflekterer, skinner og glimrer langs floden. Ja, en kanotur i solskin med en dejlig blå himmel er noget af det mest beroligende og afslappende som en naturelsker kan påtage sig. Men inden du tager afsted, er der et par praktiske ting, som du skal huske at tage højde for.

 

Husk dette inden turen

Inden du kan sejle i kano, er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan du egentlig pakker din kano. Du bør nemlig pakke den ordentlig og grundigt. Fordel bagagen godt omkring i kanoen, sådan at kanoen ikke ruller; bind også gerne en snor på enkelte dele for at fastgøre det til kanoen; og sidst men ikke mindst, så husk at fordele den tunge bagage forrest i kanoen (ca. 1/3). Når pakningen er færdig og alle er ombord, så skal kanoen gerne ligge helt vandret.

 

Pakkeliste til den fulde kanotur

Her er nogle gode tips til, hvad du bør have med på kanoturen. Du bør først og fremmest have nogle opbevaringstasker: både en mindre og en større rygsæk er en god ide. Pak gerne tøj til kanoturen: hvis det f.eks. er koldt, eller bliver koldt, så er godt at have en tyk sweater med; husk ekstra undertøj, strømper og sokker; ekstra t-shirts er også uundværlige; en vindtæt jakke kan være en stor hjælp, når der er meget blæs; regntøj og gummistøvler; bukser; og evt. kasket og solbriller, hvis solen står og bager. Det kan også være en god ide at pakke nattetøj og badebukser, hvis I forventer at overnatte eller bade. Du kan med stor fordel pakke nogle af dine ting i vandtætte tasker. Husk også spisegrej, drikkevarer, en masse vand, mad, madlavningssæt, køletasker, o.l. – alt du har brug for ift. mad og vand på turen, bør du pakke med.