Sådan skaber du plads til holdsport i hverdagen

Holdsport er en win-win

Det er aldrig for sent at starte til en sport, men som livet går sin gang, kan det virke mere og mere uoverskueligt at finde overskud og motivation til sportsorienteret fritidsaktiviteter. Sport er ikke kun designet til at give dig bedre kondition og energi i hverdagen. Det er også designet til at give dig mere velvære, styrke din mentale sundhed og åbne op for nye relationer. Hvis dette er noget, som du ønsker at opnå med at dyrke sport, og du forventer, at et socialt samvær om sportsgrenen kan give dig den motivation, du mangler, så er holdsport den ideelle løsning for dig. I dette indlæg vil du blive klogere på, hvad holdsport kan give til dig samt, hvilke mulige sportsgrene, du kan afprøve inden for denne kategori.

 

Derfor skal du inkludere sport i din hverdag

Langt de fleste af os har et ønske om at dyrke motion i hverdagen. Det har vi, fordi sundhed er noget, der lægger os alle på sinde, og fordi vi alle har et ønske om at øge vores personlige velvære. At dyrke sport er derfor ikke kun vigtigt for din fysiske sundhed, men også for din mentale sundhed, som smitter af på dem, du bruger tid med. Det er til gengæld ikke alle, der har energien eller disciplinen til blot at hive yogamåtten eller håndvægtene frem, når vi har lidt ekstra tid på hænderne, og derfor kan holdsport være helt afgørende for din evne til fast at dyrke motion. Her deltager du i et fællesskab med andre mennesker, der ligesom dig finder en stor motivationsfaktor i at være fælles om sporten. I holdsport finder man et forpligtende element, da dine holdkammerater afhænger af dig for at komme godt i mål med sportsudøvelsen og vice versa. I dette indlæg kan du læse mere om, hvad holdsport kan betyde for din sundhed.

 

Holdsport til forskellige aldersgrupper

Der findes et væld af forskellige holdsport med forskellig sværhedsgrad, der gør det muligt for nybegyndere såvel som øvede i alle aldre at deltage i et sportsfællesskab. Det er ikke altid alderen, der afgør, hvilken fysisk form, du er i, så du skal naturligvis selv vurdere, hvilken belastning, du kan holde til. Her vil du dog få et generelt overblik over holdsportsformer, der egner sig bedst til din aldersgruppe:

 

  • Unge og ung-voksne: I denne kategori finder man masser af fritid og unge, friske kroppe og sind og derfor muligheden for at dyrke alle mulige slags holdsport. Det kan være basketball, fodbold, håndbold, rytmisk sportsgymnastik, stafetløb og meget mere.

 

  • Voksensegmentet: Her finder man ofte arbejdende mennesker med en travl hverdag, og derfor er det vigtigt, at den sportsgren, du vælger, virkelig giver mening for dig. På den måde får du fornyet energi i stedet for at føle dig tappet. Du kan fx vælge holdsport i fitnesscentre, cykling eller forskellige former for boldspil med andre jævnaldrende.

 

  • Ældresegmentet: Et langt liv sætter sine spor, men det er aldrig for sent at få noget ud af sport. Mæng dig med aldre i din aldersgruppe og prøv sportsgrene som bowling, yoga, gymnastik eller andre holdsport, der ikke nødvendigvis kræver høj muskelmasse.

 

Find din favorit og begynd allerede i morgen.