Lev en aktiv livsstil og opnå vægttab

Isoleret set er træning alene ikke vejen frem, hvis du ønsker at opnå vægttab. For at opnå vægttab skal du have særlig tanke på din kost, hvor du for at opnå de bedste resultater generelt skal spise mindre, mens den kost du indtager, skal have et højt proteinindhold. Hertil skal det nævnes, at det, der er relevant for, om du taber dig, er om hvorvidt du er i kalorieunder- eller overskud. For at tabe dig skal du være i kalorieunderskud, hvilket du kan sikre ved at være opmærksom på din kost samt styrketræne og generelt bevæge dig, da dette kan være medvirkende til at øge din kalorieforbrænding.

Sådan skal du træne for at tabe dig

Hvis du træner meget hårdt dag efter dag, men alligevel ikke ser den store forskel, når du hopper på vægten, kan dette skyldes, at en meget hård træning skruer godt op for sultfornemmelsen. Herved har mange en tendens til at tilfredsstille denne sult ved at spise ekstra godt efter en træning, da man umiddelbart har fortjent denne belønning efter en hård træning. Derfor er løsningen på denne store sult at skrue ned for intensiteten, så din krop har overskud til at hente energi fra fedtdepoterne, hvorved du slipper for at blive ramt af voldsom sult. Den lavintense træning kan f.eks. bestå af raske gåture, almindelig hverdagscykling eller rolige joggeture, hvor du stadig kan tale i hele sætninger, selvom din vejrtrækning er lettere anstrengt.

Motion er ikke nok til vægttab

Selvom det er en udbredt forståelse, at motion er altafgørende for dit vægttab, er dette ikke sandheden. Det vigtigste er derimod at få styr på din kost, så dit samlede indtag af kalorier ligger under dit vedligeholdelsesindtag, hvilket isoleret set kan tillade dig at nå den målvægt, du drømmer om.

Herudover er det også fordelagtigt at justere din kost alt efter, om du har trænet eller ej, for de dage du ikke træner, skal du være særligt opmærksom på, at du ikke får for mange kulhydrater. Herved justerer du med fordel dine måltider efter hvornår og hvor meget, du træner.