Motion med min hund

Spørg din dyrlæge efter gode råd

Er du hundeejer og hundeelsker? Så har du helt sikkert også overvejet, hvor meget du egentlig bør motionere med din hund. Hvis du spørger din dyrlæge, vil han eller hun helt sikkert anbefale at dyrke motion med din hund. Men faktum er også, at motionens hyppighed er dybt afhængigt af, hvilken race din hund er, og hvor gammel den er. En god huskeregel er imidlertid, at en hundehvalp kan klare 5 minutters motion to gange om dagen for hver måned gammel, den er. Det vil altså sige, at en 4 måneder gammel hvalp kan klare omkring 20 minutters motion to gange dagligt.

 

Dyrlægen ved, hvad din hund kan holde til

Større hunderacer kan være længere tid om at udvikle sig, og det er derfor vigtigt, at du trods deres hårdføre race ikke motionerer unødvendigt meget med dem, mens de stadig er små for ikke at belaste led og knogler. Når hundene er fuldvoksne, er der også forskel på, hvor meget motion, de kræver. Her vil skødehunde primært kræve mindre ture, mens store jagthunde har brug for hårdere motion.

Er du usikker på, hvordan og hvornår du skal motionere med din hund, og hvad din hund har godt af, er det desuden aldrig en dårlig ide at søge råd og vejledning hos din dyrlæge.

 

Alle hunde har brug for frisk luft

Nok er der forskel på, hvor meget forskellige hunde skal motionere, men dyrlægernes overordnede ordre gælder for alle racer: alle hunde har brug for frisk luft. Uanset vind og vejr har menneskets bedste ven altså brug for at komme ud en gang imellem. Det er dog vigtigt ikke at gå for lange, monotone ture, når hundehvalpene er små – tilpas altid turene din hunds behov og alder.