Online mindfulness kan hjælpe til at fremme sportspræstationer

Mindfulness har rødder i buddhismen, og det handler om at være i nuet og vågne op til det liv, du har lige nu. Det kan i mange tilfælde være en løsning, hvis du netop føler, at du har problemer med at være til stede i nuet, men i stedet kommer til at tænke enten fremad eller måske på fortiden. Med et online mindfulness forløb vil du få redskaber til at være sammen med dig selv på en god og konstruktiv måde - også når du engang i mellem skal igennem svære perioder i livet.

Mentaltræning i sport

Et felt, hvor mentaltræning er rigtigt vigtigt, er sportsverdenen. Her bruges mentaltræning, herunder online mindfulness, blandt andet til at sørge for, at atleter får mest mulig ud af sin sport. Det kan være med til at fjerne forskellige barrierer, som på den ene eller anden måde kan afholde en sportsudøver fa at præstere sit ypperste. Det kan blandt andet være en løsning på mentale tanker såsom:

  • Høje forventninger eller forventningspres
  • Perfektionisme
  • Frygt for at fejle
  • Mangel på følelsesmæssig kontrol
  • Mangel på tilstedeværelse i nuet

Mindfulness kan fremme sportspræstationer

Ovenstående tanker og følelser er et udpluk af de ting, som af den ene eller anden grund kan fungere som en barriere, der forhindrer en sportsudøver i at præstere bedst muligt. Mentaltræning, hvor der netop er fokus på at styre disse tanker, er derfor netop også svaret på, hvordan online mindfulness kan fremme sportspræstationer.

Derudover vil der i mindfulness også være fokus på at øge koncentrationsevne især i de pressede situationer, hvilket nemt vil kunne overføres til en træningssession, kamp eller konfrontation. Desuden er mindfulness en meget effektiv teknik til at forøge motivationsniveau, og det kan være med til at gøre en atlet mere fokuseret og aktiv, så effektiviteten øges og vejen til resultaterne bliver kortere.