Kom i gang med træning efter graviditet

En ny hverdag er sat i gang

Når man har været så heldig at kunne invitere et barn ind i sit liv, følger der en masse omvæltninger – gode som mindre gode. Det er en tid, hvor man på ny skal lære sig selv at kende inden for rammerne af en ny hverdag, og så er det selvfølgelig også en tid, hvor din krop er under ombygning. Flere nye mødre har et ønske om at finde tiden til sig selv midt i virvaret, bevæge sin krop og stresse af, når tid er, men hvor skal man starte? I dette indlæg vil du få mulighed for at blive klogere på, hvordan træning kan se ud efter en fødsel, og hvordan du finder mere ro i hverdagen med hjemmetræning.

 

Bevæg dig for at opnå velvære

Efter en graviditet er flere af kvindens muskler svækket, og det er derfor vigtigt for dit velvære, at du husker bevægelse. Der sker mange forandringer i kroppen under graviditeten, og selvom du egentlig må træne ligesom du ønsker efter en fødsel, er det vigtigt, at du starter stille og roligt op. Din krop skal også lige lande i den nye tilværelse, så lyt til din krop, når du laver dine træningsøvelser. Det er også værd at være opmærksom på ens arbejdsstillinger i den første tid med babyen. Du oplever formentlig, at du er øm i skuldre og nakke den første tid, fordi du bruger dine arme meget i forbindelse med at tage dig af den nyfødte. Vær derfor opmærksom på at slappe af, når du ammer og sørg for, at højden på dit puslebord ikke skaber en dårlig arbejdsstilling for dig. Sådan sikrer du en bedre følelse i kroppen under en stresset periode.

 

Find ro og byg muskler med yoga

Når man i forvejen befinder sig i en lidt stresset hverdag med den nyfødte, må træning efter fødslen gerne koncentrere sig om at finde ro og give velvære og energi til dagen. Mange nye mødre har fundet ro og samtidigt bygget deres muskler op med yoga. Det er en ideel træningsform for mange efter fødslen og under graviditeten, fordi man her fokuserer på at være i kontakt med sin krop. Du kan lytte til den og mærke efter, hvilke øvelser, der virkelig bidrager positivt til din hverdag. Eksperimenter med træningsformen og oplev dine muskler vokse i takt med dig. Hvis du bliver rigtig glad for denne type træning, og du ønsker at sætte sværhedsgraden op, kan du altid tilføje vægte eller måske melde dig til et yogahold, hvor du kan få flere udfordringer.

 

Del oplevelsen med andre nye mødre

Hvis du finder energi i at dyrke motion sammen med andre, kan du med garanti finde et yogahold eller et andet motionshold, hvor nye mødre mødes. I flere tilfælde vil det også være muligt at tage din baby med, så I sammen kan opleve fællesskabet og velværet med de andre mødre og babyer, der ønsker at træne efter graviditeten.