Hvornår må unge begynde at træne?

Unges forhold til motion og træning ændrer sig

I takt med, at vores telefoner og computere er blevet de primære kanaler til at dyrke venskaber, købe busbilletter og spille spil, er det blevet sværere og sværere for unge at finde gode alternativer. Det ændrer bare ikke på, at motion og træning er en enormt vigtig del af at bevare vores fysiske såvel som mentale sundhed. Motion og træning resulterer i velvære og styrke og lære unge, der fx dyrker holdsport, hvordan man er en god kammerat i pressede situationer. Derfor er det vigtigt, at man som forældre bruger kræfter på at lokke ens unge ud for at træne eller dyrke sport. Læs mere om mulighederne i dette indlæg.

 

Holdsport giver mere end bare god motion

For ikke særligt længe siden var det ganske typisk, at alle børn og unge deltog i en eller anden form for holdsport eller sportsdisciplin. De kan være alt fra dans til tennis, fodbold, håndbold, parkour eller gymnastik. I dag er der langt flere distraheringer i de unges hverdag, der kan gøre det svært at tænke på træning og motion – særligt, hvis ens kammerater heller ikke dyrker noget. Men holdsport er mere end bare god motion – det er en mulighed for at lære et håndværk og dyrke en helt særlig form for sammenhold. Derfor er en holdsport fantastisk træning for de unge – de får dyrket den motion, de har brug for, mens de danner nye venskaber og finder sig til rette i et nyt fællesskab. Hvis dit barn har brug for ekstra motivation for at melde sig til en holdsport eller mangler selvtilliden til at kaste sig ud i det, så kan du enten tage med de første par gange eller spørge kammerater, om de ikke også skulle prøve sig ad med den type træning.

 

Gør det nemt at træne hjemme

Hvis dit barn virkelig er et hjemme-menneske, og det mest af alt er det, der er i vejen for, at de får dyrket noget motion, så gør det muligt at træne i hjemmet. Det vil hjælpe hele familien, og det vil også give jer mulighed for at lave noget aktivt sammen. Man behøver ikke al verdens udstyr for at kunne træne derhjemme – tværtimod. Træningen kan klares med gamle 2-liters flasker, der er fyldt med vand, et sjippetov og måske en yogamåtte. Det behøver derfor ikke være svært at starte træning op derhjemme, og hvis dit barn kan se, at du gør det, så smitter det måske af på den unge.

Det er vigtigt, at de unge husker at røre sig – såvel også de ældre. Tag en god snak med dit barn om alt det, de måske går glip ad, når de sidder derhjemme. Måske du selv ender med at få mod på noget nyt.