Byg dit eget hjemme-træningsrum

Fordele ved at have sit eget fitnessrum

Mange har sikkert drømt om at have sit eget fitnessrum, da Covid-19 lukkede samtlige af landets træningscentre ned på ubestemt tid. Men det er ikke kun under pandemilignende forhold, at et hjemme-træningsrum kan være attraktivt.

At have et fitnessrum derhjemme kan give dig en masse fleksibilitet og frihed i din hverdag. Du kan træne på alle tidspunkter af døgnet, og du slipper for at stå i kø ved maskinerne. Derudover er der den kæmpe fordel, at du er lige i nærheden af dit eget, private bad. Du slipper for at skulle forholde dig til andres afklædte kroppe klokken 5 om morgenen. Med dit eget træningsrum får du dit helt eget space, hvor du kan få ro og have fokus på din proces.

Hvad skal der til for at bygge sit eget fitnessrum?

Det er en rigtig god idé at have et betongulv i dit træningslokale, og til det kan der bruges selvnivellerende gulvspartel. Betongulv er en fordel, da det er slidstærkt og dermed kan holde til kontakt med tunge redskaber. Det giver dig samtidigt en god grounding, hvis du skal foretage tunge løft. Det er også smart at vælge et rum med højt til loftet, så du ikke bliver begrænset i din træning. Et fitnessrum må ikke være for småt, men det skal heller ikke være for stort. Du behøver ikke at investere en formue i selve lokalet, da det i sidste ende er redskaberne og maskinerne, det handler om.

Den rette indretning af dit fitnessrum

Indretningen i dit fitnesslokale er vigtig, da der skal skabes de rette rammer for din træning. Sørg for at holde det enkelt, så du kan holde fokus. Du kan med fordel anskaffe et gulv-til-loft-spejl til endevæggen.