Sådan kommer du i gang med hjemmetræning

Ude godt, hjemme bedst 

I takt med pandemien såvel som den generelle modernisering af diverse erhverv, har langt de fleste oplevet at bruge mere tid i hjemmet. I takt med at flere og flere fortsat arbejder hjemme, er der kommet mere fleksibilitet ind i hverdagen, der sammen med den periodevise nedlukning af fitnesscentre har gjort hjemmetræning yderst populært. I dette indlæg vil du blive klogere på fordelene ved hjemmetræning, så du kan vurdere, om det ikke også kunne være noget for dig.

 

Hjemmetræning – hvordan ser det ud?

En af de største trends, der udviklede sig i takt med pandemien, hvor flere måtte arbejde hjemmefra, var et såkaldt gåbånd eller walking pad. Det er et slags mini-løbebånd, som hjemmearbejdere placerer under deres skrivebord, så de kan få dagens motion, mens de arbejder. På den måde skal man ikke finde tiden og overskuddet, når man først har arbejdet hele dagen. Hjemmetræning kan dog se ud på mange måder, men en form for træningsmaskine – fx et løbebånd, gåbånd eller romaskine – er de mest typiske installationer til træning i hjemmet. Hvis man ønsker at starte stille ud, griber mange en yogamåtte og nogen lette håndvægte, som man kan skabe en motionsrutine med. Det er med andre ord helt op til dig selv, hvordan hjemmetræning skal se ud, for det er dig, det skal give mening for.

 

Spar penge og tid med hjemmetræning

En af de helt store fordele ved hjemmetræning er, at man kan bygge sin daglige motion op om en omskiftelig hverdag. Man skal ikke medregne transporten til og fra centret, pakke taske eller frygte for pludselige nye planer, der kunne komme i vejen for træningen. Derudover slipper du for at bruge penge på såvel transport som den månedlige udgift til et center, hvor det ikke er sikkert, at man hver måned får hentet sine penge ind igen. Med hjemmetræningsudstyr kan du snuppe 20 minutter på motionscyklen inden sengetid og have gjort dagens gerning. Det er derfor også fleksibiliteten, som de fleste falder for med hjemmetræning.

 

Skal man ud at købe en masse udstyr?

Når det kommer til hjemmetræning, har lidt også ret. Det kan være en fordel at købe lidt udstyr, hvis man ved, at man hurtigt bliver træt af de samme øvelser, men ellers kan én god maskine og nogle youtube-videoer altså også tage dig rigtig langt. Du kan også nemt lave nogle vægte med lidt tomme plastikflasker, som du kan fylde med sand, vand eller noget andet tungt, hvis du gerne vil kaste dig ud i noget styrketræning. Hvis du er nysgerrig på, hvordan du bedst kan skabe et rum i dit hus, hvor der er plads til hjemmetræning, kan du læse mere i dette indlæg. Mulighederne er mange, og det er primært dine egne præferencer, der afgør, hvordan din hjemmetræning kommer til at se ud.